Зимата остава в миналото: Температурите скачат с 14 градуса. Зимата ще

...
Зимата остава в миналото: Температурите скачат с 14 градуса. Зимата ще
Коментари Харесай

Зимата остава в миналото: Температурите скачат с 14 градуса


Зимата остава в предишното: Температурите скачат с 14 градуса. Зимата ще остане в предишното през идната седмица. Това заяви за „ Телеграф “ климатологът проф. Георги Рачев. Предстои стопляне, което се усеща още от през вчерашния ден, а през днешния ден и в неделя ще продължи. Поне до 20-22 февруари времето ще е по-топло и по-сухо, добави климатологът.

Минималните температури въпреки всичко ще останат негативни и ще са сред минус 3 до 2 градуса, само че няма да имат нищо общо с тези от минус 15 от предходната седмица, посочи проф. Рачев. Днес беше последната заран с ниски температури, посочи той. И добави, че живакът ще скочи през съботата и неделята до 3-6 градуса, а в четвъртък и петък ще доближи 9-14 градуса. Валежите ще бъдат малко. В предбалкана и високите котловинни полета ще падне на следващия ден малко сняг и дъжд. След това дъжд се чака във вторник. Проф. Рачев изясни, че преваляванията няма да са основни и със стопанско значение, защото ще останем в периферията на антициклона Елизабет, който обгръща цяла Европа.

Снегът ще бъде задоволителен за ски, акцентира проф. Рачев. В планините времето ще бъде отлично за туризъм, спорт и отдих. Ще е студено, само че не грубо. Ще бъде слънчево с доста чист въздух, изясни климатологът. Той сподели още, че времето е напълно с агробизнеса. Захлаждането и относително ниските температури през предходната седмица, изключително заран напълно възвърнаха покоя при есенниците и трайните насаждения, овощните типове, посочи проф. Рачев. Той беше безапелационен, че няма заплаха от измръзвания на насажденията. Времето ще е доста, доста по-топло спрямо това, което беше предходната седмица, добави климатологът.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР